Veiligheidsinformatieblad

Een veiligheidsinformatieblad laten maken door TPC Advies

Wilt u een veiligheidsinformatieblad laten maken voor uw chemische producten, dan bent u bij TPC Advies aan het juiste adres. We zijn gespecialiseerd in het maken en samenstellen van correctie veiligheidsinformatiebladen die u nodig heeft als u chemische producten produceert, of op de markt brengt. Een dergelijk informatieblad wordt ook wel VIB (Veiligheidsinformatieblad) of SDS of MSDS genoemd. Deze laatste afkorting staat voor Material Safety Data Sheet en bevat dezelfde informatie.

Het samenstellen van een correct veiligheidsinformatieblad dat volledig aan de regelgeving voldoet, is niet eenvoudig. Naast het feit dat deze bladen gemaakt en opgesteld moeten worden volgens de nieuwste wetten, moeten ze ook aangeleverd worden in de taal van het betreffende land waaraan u de producten levert. Uiteraard moet een goed veiligheidsinformatieblad belangrijke gegevens bevatten over het product.

Hierbij kunt u denken aan de eigenschappen van de ingrediënten en welke veiligheidsmaatregelen moeten worden getroffen bij het gebruik daarvan. Op deze manier krijgen werknemers de gelegenheid om veilig te kunnen werken met het desbetreffende product. Een veiligheidsinformatieblad moet de gebruiker tevens op de hoogte stellen van de eventuele gevaren die het product met zich mee kan brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brandbare of toxische stoffen.

Waar moet een veiligheidsinformatieblad aan voldoen

Het maken en samenstellen van een goede en deugdelijke VIB die aan de wettelijke eisen voldoet is niet eenvoudig. Naast een ruime ervaring en expertise is vaak ook gespecialiseerde software noodzakelijk. TPC Advies helpt u daar graag bij. Naast onze gedegen vakkennis, zijn we ook op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving voor het maken en verstrekken van veiligheidsinformatiebladen.

Zo bent u er niet alleen zeker van dat uw chemische product op de juiste wijze wordt voorzien van een VIB, maar stelt u gebruikers ook in staan om veilig te kunnen werken met de betreffende stoffen. Dit voorkomt onnodige risico’s en bedrijfsongevallen. Bij TPC Advies zijn we gespecialiseerd in het maken van correcte veiligheidsinformatiebladen in diverse talen.

Aan de hand van de door u aangeleverde receptuur maken we op maat gemaakte veiligheidsinformatiebladen welke voldoen aan de nieuwste regelgevingen. Zo bent u niet alleen verzekerd van een correcte bijsluiter voor uw chemische producten, maar maakt u gebruikers ook bewust van de risico’s en hoe ze zich hier optimaal tegen kunnen beschermen. Wilt u meer informatie over het laten maken van een veiligheidsinformatieblad, neem dan vrijblijvend contact op met TPC Advies.