Veiligheidsinformatieblad

Een veiligheidsinformatieblad laten maken door TPC Advies

Wilt u een veiligheidsinformatieblad laten maken voor uw chemische producten, dan bent u bij TPC Advies aan het juiste adres. We zijn gespecialiseerd in het maken en samenstellen van correctie veiligheidsinformatiebladen die u nodig heeft als u chemische producten produceert, of op de markt brengt. Een dergelijk informatieblad wordt ook wel VIB (Veiligheidsinformatieblad) of SDS of MSDS genoemd.

Het samenstellen van een correct VIB dat volledig aan de REACH-regelgeving voldoet, is niet eenvoudig. Naast het feit dat deze bladen gemaakt en opgesteld moeten worden volgens laatste ATP (Adaptation to Technical Progress), moeten ze ook aangeleverd worden in de taal van het betreffende land waaraan u de producten levert. Uiteraard moet een goed VIB belangrijke gegevens bevatten over het product.

Waar moet een veiligheidsinformatieblad aan voldoen

Aan de hand van de receptuur moet  u een veiligheidsinformatieblad maken welke voldoen aan de nieuwste regelgevingen. CLP-etikettering, ADR etikettering, PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) en risico’s brengt u op deze manier helder en duidelijk in beeld.
Zo bent u niet alleen verzekerd van een correcte bijsluiter voor uw chemische producten, maar maakt u gebruikers ook bewust van de risico’s en hoe ze zich hier optimaal tegen kunnen beschermen.

Naast een ruime ervaring en expertise is vaak ook gespecialiseerde software noodzakelijk. TPC Advies helpt u daar graag bij. Naast onze gedegen vakkennis, zijn we ook op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving voor het maken en verstrekken van veiligheidsinformatiebladen.

Wilt u meer informatie over het laten maken van een veiligheidsinformatieblad, neem dan vrijblijvend contact op met TPC Advies.